Federal-Mogul Powertrain починає виробництво поршневих кілець нової конструкції, призначених для використання у двигунах комерційних автомобілів

оприлюднено:
20.06.2018

Технологія eLine™ підвищує ефективність двигуна і допомагає автовиробникам відповідати екологічним вимогам майбутнього.

Буршайд (Burscheid), Німеччина, червень 2018 р.

Компанія Federal-Mogul Powertrain розробила нові поршневі кільця, призначені для використання у дизельних двигунах комерційних автомобілів. Нові кільця забезпечують поліпшену герметичність камери згоряння за рахунок стабілізації динамічного руху кілець і однорідності масляної плівки. Модифікований профіль робочої поверхні нових поршневих кілець eLine™, які встановлюються в другі канавки поршнів, сприяє більш рівномірному розподілу масла по стінкам циліндрів і зменшує площу робочої поверхні для зниження зусилля від тиску газів. Це підвищує ефективність двигуна і міцність його компонентів, а також знижує викиди шкідливих речовин. Стендові випробування поршневих кілець з технологією eLine™ в різних дизельних двигунах показали значне зниження прориву газів (до 20%), що безпосередньо обумовлює як збільшення ефективного тиску, так і зниження витрати палива.

«eLine™ – це перші поршневі кільця для комерційних автомобілів, що дозволяють розподілити моторну оливу по окружності циліндра рівномірним шаром, — пояснює д-р Штеффен Хоппе (Dr. Steffen Hoppe), директор з технології у підрозділі Rings & Liners компанії Federal-Mogul Powertrain. — Така конструкція компенсує локальне надлишкове формування крапель масла, запобігає розриву масляної плівки, підвищує герметичність камери згоряння, знижує знос і дозволяє застосовувати моторні оливи низької в'язкості. Крім того, особливий профіль робочої поверхні запобігає нестабільності кільця в радіальному напрямку — проблемі, яка стає все поширенішою в силу наявного в індустрії тренда на зростання максимальних тисків у камері згоряння».

Кільця, що встановлюються у другі канавки поршнів двигунів комерційних автомобілів, як правило, мають трапецієвидний профіль робочої поверхні. Це сприяє формуванню однорідної масляної плівки за несприятливих робочих умов, наприклад при неправильній формі отвору циліндра або проблемах з подачею масла. Трапецієвидний профіль також забезпечує порівняно велику площу робочої поверхні, що може спровокувати нестабільність кільця в радіальному напрямку, коли тиск між внутрішнім і зовнішнім діаметром кільця не збалансований.

Поршневе кільце eLine™ має кругову канавку на нижньому боці, яка дозволяє утримувати надлишки масла під кільцем. Масло, що утримується цією канавкою, забезпечує різницю тиску вздовж окружності, що створює керований потік масла на стінках циліндра в процесі зворотно-поступального руху поршня і покращує рівномірність масляної плівки. Гідродинамічна функція профілю робочої поверхні полягає у зменшенні площі, на яку впливає тиск газів з верхнього боку кільця.

На цей час поршневі кільця eLine™ від компанії Federal-Mogul проходять перевірку у замовників і незабаром будуть представлені на ринку.


Нове поршневе кільце eLine™ від компанії Federal-Mogul має кругову канавку на нижній стороні, яка дозволяє утримувати надлишки масла під кільцем.