Federal-Mogul Powertrain починає випуск підшипників з високоякісним полімерним покриттям IROX® 2 для застосування на транспортних засобах великої вантажопідйомності

оприлюднено:
21.09.2018

Покращені протизадирні властивості та збільшена втомна міцність, зокрема при роботі зі сталевими колінчастими валами.

Ганновер, Німеччина, 17 вересня, 2018 р.

Прем'єра покриття IROX® 2 для підшипників двигунів автомобілів малої вантажопідйомності відбулася у минулому році. У цьому році підрозділ Federal-Mogul Powertrain представить на виставці комерційного транспорту IAA 2018 року у Ганновері нове високоякісне полімерне покриття для підшипників двигунів транспортних засобів великої вантажопідйомності. Покриття IROX® 2 забезпечує покращені протизадирні властивості та збільшену втомну міцність, зокрема при роботі зі сталевими колінчастими валами. Це нове рішення є частиною сімейства продукції Federal-Mogul з технологією IROX®, яке забезпечує зниження тертя, підвищення ефективності та зносостійкості, а також, окрім переліченого, допускає використання масел зі зниженою в’язкістю. Покриття IROX®  вже застосовується під час серійного виробництва компонентів для двигунів автомобілів малої вантажопідйомності. Після успішного завершення випробувань було представлено перші проекти використання цієї технології в автомобілях великої вантажопідйомності.


​Новинка на IAA 2018: Federal- Mogul Powertrain представляє нове високоякісне полімерне покриття для підшипників двигунів транспортних засобів великої вантажопідйомності – покриття IROX® 2, яке забезпечує покращені протизадирні властивості та збільшену втомну міцність, зокрема при роботі зі сталевими колінчастими валами.
 

«Покриття IROX® 2 розширює робочий діапазон за рівнем втомного навантаження до 100 МПа. Традиційно в таких умовах використовуються підшипники з дорогим покриттям PVD, — пояснює Жан-Марія Оліветті (Gian Maria Olivetti), технічний директор Federal-Mogul Powertrain. — ЗЗа рахунок зниження тертя інноваційні покриття IROX® для підшипників також сприяють скороченню витрат пального і викидів CO2. Результати випробувань, виконаних на спеціальних стендах власної розробки, показують, що зниження тертя при використанні підшипників IROX® значно помітніше, ніж при заміні моторного масла 5W30 на моторне масло 0W20». 


Після минулорічного дебюту IROX® 2, для підшипників двигунів легкових автомобілів (справа), Federal-Mogul Powertrain запускає своє нове високопродуктивне полімерне покриття для транспортних засобів великої вантажопідйомності на виставці комерційного автотранспорту IAA 2018 року.
 

Покриття IROX® розроблялось для колінчастих валів зі стандартною фінішною обробкою поверхні. Покриття IROX® 2 призначене для колінчастих валів із надгладкою поверхнею, що працюють з малов’язкими маслами. Завдяки високій адаптивності полімерне покриття забезпечує чудове припрацювання компонентів двигуна. У порівнянні з матеріалами на основі алюмінію, котрі також застосовуються у двигунах великовантажних автомобілів, обидва полімерні покриття забезпечують зменшення тертя та збільшення зносостійкості. Покриття IROX® 2 у порівнянні з покриттям IROX® має покращені протизадирні властивості та втомну міцність. Тож Federal-Mogul Powertrain має унікальну можливість пропонувати своїм клієнтам оптимальне рішення для конкретних умов застосування.

«Обидва покриття — IROX® і IROX® 2 можна використовувати на алюмінієвих і бронзових підшипниках для двигунів малої та великої вантажопідйомності, — відзначив Стефан Рітман (Stefan Rittmann), директор з виробництва, підрозділ «Підшипники», Federal-Mogul Powertrain. — Вони особливо ефективні в автомобілях з гібридним приводом і системою «старт-стоп», де до підшипників пред’являються додаткові вимоги, пов’язані з частими запусками двигуна. Верхній шар покриття представляє собою полімерну смолу з поліамідоіміду, що містить різноманітні присадки, дисперговані у зв’язуючому матеріалі. Розробка IROX® 2 вимагала модифікації зв’язуючого матеріалу на молекулярному рівні та незначних змін складу. Наприклад, на відміну від IROX®, покриття IROX® 2 не містить частинок карбіду кремнію і має підвищену концентрацію гармонійно підібраних твердих мастильних матеріалів».

Випробувальний стенд для оцінки тертя в підшипниках: як і багато інших випробувальних стендів, цей стенд є власною розробкою Federal-Mogul Powertrain.


Federal-Mogul Powertrain представить нові високоякісні підшипники з полімерним покриттям IROX® 2 для двигунів великовантажних автомобілів, а також багато інших продуктів на виставці комерційного транспорту IAA, яка пройде в Ганновері з 19 по 27 вересня 2018 року (зал 13, стенд C30).

Фото: © Federal-Mogul LLC, 2018